,,MES EUROPIEČIAI"

 

Gegužės 6 diena Kauno rajono Čekiškės Pr. Dovydaičio vidurinėje mokykloje vyko kultūrinis pažintinis renginys, skirtas Europos dienai. Renginiui pradėta ruoštis jau prieš du mėnesius. Burtų keliu kiekviena klasė pasirinko po vieną Europos valstybę, apie kurią rinko informaciją, ruošėsi meniniam šalies pristatymui.

Nuo pat ryto mokykla pasipuošė įvairiausiomis spalvomis. Prasidėjo pasiruošiamieji darbai. Kiekviena klasė prie savo kabineto ruošė išsitrauktos valstybės kampelį. Čia mokinai į stendus sudėjo informaciją apie šalį, kabino nuotraukas, kiekviena klasė turėjo tos šalies vėliavą ir pagaminę tradicinį šalies patiekalą.

Vienos šalies kampelis buvo visiems ypatingai patrauklus ir įdomus. Į svečius atvyko ir savo šalį pristatė mūsų mokyklos tarptautiniai partneriai iš Lenkijos Lomžos vaivadijos Wiznos gimnazijos.

                      Kai šalys pasiruošė prasidėjo šalių apžvalga. Pirmoji pasižvalgyti po šalis ir paragauti patiekalų  keliavo svečių delegacija: Wiznos gimnazijos direktorė Leokadija Wolinska, mokytojai, Wiznos seniūnijos sekretorius, mūsų mokyklos direktorius R.Saltonas, Čekiškės seniūnas M.Zavedskas, parapijos klebonas V. Bartkus, renginio rėmėjai. Vėliau visas šalis aplankė ir visi mokyklos mokiniai. Visi liko sužavėti priėmimu bei vaišėmis, kurios viena už kitą buvo skanesnės, viena už kitą įdomesnės.

Kelionei pasibaigus visi sugužėjo į salę, kur įvyko šventinis koncertas. Renginį pradėjome nuo Lietuvos pristatymo. Čia pasirodė mokyklos meniniai kolektyvai: tai šokių kolektyvas „Volungėlė“, „Dainos teatro“ grupė, vokaliniai merginų ansambliai.

Antra koncerto dalis buvo skirta pristatyti Europos valstybėms. Ją pradėjo mūsų svečiai iš Lenkijos. Savo valstybę jie pristatė dainomis, eilėmis, šokiais.

Po svečių pasirodymo prasidėjo nuotaikingi klasių pasirodymai, mokiniai šoko, dainavo, vaidino, deklamavo atskleisdami tai šaliai, kurią atstovauja, būdingus papročius. Visos klasės nepaprastai išradingai pristatė savo programas. Negalima buvo sulaikyti emocijų, kai 3 klasės merginos atstovaudamos Prancūziją, sušoko kankaną, santūrieji Italai savo pasirodymu pralinksmino visus žiūrovus, gracingos Ispanės savo šokiu sukėlė visų vaikinų ovacijas. Visi pasirodymai buvo palydėti aplodismentų gausumu. Koncertas baigėsi daina. Visi garsiai dainavo „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Po koncerto mokiniai pilni įspūdžių vyko į namus, na o svečiai iš Lenkijos nuvyko į Čekiškės seniūniją, kur iškilmingai buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Čekiškės ir Wiznos seniūnijų.

Vakare mokykloje vyko vakaronė su Wiznos gimnazijos moksleiviais ir mokytojais. Vakarą pradėjo skautai susipažinimo žaidimais. Pažaidus prasidėjo diskoteka, po kurios ilgai mokiniai nenorėjo išsiskirsti.

Šeštadienį svečiai aplankė mūsų sostinę Vilnių. Vakare vyko sportinės varžybos. Žaidėme tinklinį, krepšinį, futbolą, stalo tenisą energijos ir geros nuotaikos netrūko nei svečiams, nei mokyklos šeimininkams.

Sekmadienį, po mišių Čekiškės Šv. Trejybės bažnyčioje, svečiai iš Lenkijos išvyko namo.

Dar ilgai mokiniai ir mokytojai dalinsis įspūdžiais apie šį renginį.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija