Augame sveiki



    Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinėje mokykloje vyko kultūrinis - pažintinis renginys „ Augu sveikas“. Renginio tikslas – padėti mokiniams ugdyti atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, teikti žinių ir formuoti įgūdžius, kurie padėtų stiprinti sveikatą.
Svečiuose buvo Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai. Jie kartu su mokiniais atliko įvairius pratimus, žaidė žaidimus, surengė estafečių varžybas. Studentai mokiniams aiškino, kad judėjimas, mankšta ir sportas stiprina visą žmogaus organizmą.
   Mokiniai karpė ir klijavo sveiko maisto piramidę, susipažino su pagrindinėmis mitybos taisyklėmis.
Sveikatos priežiūros specialistė mokė vaikus, kaip suteikti pirmąją pagalbą susižeidus, kokios yra pirmosios pagalbos priemonės, kaip aprišti sužeistą pirštą ar kitas kūno dalis. Mokiniai patys bandė tvarstyti savo draugų rankas.
   Paskutinę pamoką pradinukai pristatė atsineštas   vaistažoles, papasakojo, ką apie jas žino, gėrė vaistažolių arbatą aptardami jų gydomąsias savybes. Tuo pat metu LKKA studentus į pokalbį su 10 klasės mokiniais pakvietė mokyklos profesinio informavimo konsultantė L. Berštautienė. Studentai papasakojo apie studijas LKKA, paragino moksleivius aktyviau sportuoti, saugoti sveikatą bei stiprinti ją sveikais įpročiais.

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija