• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 339

IŠVYKA Į VILNIŲ PAGAL PROJEKTĄ “VAIKŲ IR JAUNIMO SOCIALIZACIJOS PROGRAMA”

 

Visą pasaulį užklupusi pandemija iškėlė naujus iššūkius vaikų ir paauglių socializacijai. Dėl to nemažai vaikų neteko galimybės gyvai bendrauti su bendraamžiais mokykloje ar popamokinių veiklų metu.

Plėtojant vaikų socializacijos galimybes rugsėjo 10 d. 6 ir 8 klasės mokiniai kartu su  lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja L. Litvinskiene, įgyvendindami projektą “Vaikų ir jaunimo socializacijos programa” lankėsi Vilniaus televizijos bokšte.  Ekskursijos metu TV bokšte mokiniai buvo supažindinti su išskirtinėmis bokšto erdvėmis, pastato istorija, architektūra, statytojų iššūkiais ir , žinoma,  apie dramatišką ir didvyrišką Vilniaus televizijos bokšto gynimą nuo Sovietų karinės agresijos 1991 m. sausio 13-ąją. Labai smagu buvo pakilti į 19-ą (55-ą lyginant su daugiabučiais pastatais) aukštą, į „Paukščių taką“, kur yra vienintelė Lietuvoje tokiame aukštyje įrengta apžvalgos aikštelė. Per 55 minutes 360 laipsnių apsisukančiame restorane stebėjome savo sostinę Vilnių.

Ką gali papasakoti plytos, puodų duženos ar net kaulai? Ar iš kaulų gali pasakyti, kas tai buvo per žmogus? Kaip atrodė, ką valgė, kuo sirgo? Tuo domisi įvairių sričių mokslininkai: istorikai, antropologai, archeologai. Edukacijos metu į Vilniaus katedros požemius pabandėme pažvelgti jų akimis. Turiningoje ekskursijoje, o po jos – praktinėje dalyje muziejuje, kurioje patys mokiniai tapo archeologais. Specialiais įrankiais kasinėjo paruoštus „kultūrinius sluoksnius“, kuriuose laukė ne vienas įdomus radinys. Drauge aiškinosi, ką surasti daiktai gali pasakyti apie Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje gyvenusius žmones padėjo atsakyti edukacinė programa “Archeologiniai požemių tyrinėjimai” Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedros bazilikos požemiuose.

Praleistas laikas netradicinėje aplinkoje su klasės kolektyvu tikrai sutelkia bendrystei.

 

 

Soc. pedagogė Sandra Virbukienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija