Meninio skaitymo konkursas Čekiškėje

 

Sausio 28 d. pavakarę nepaisydami šalto oro, slidaus kelio bei puolančio gripo Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai rinkosi į tradicinį 5-12 kl. mokinių Meninio skaitymo konkursą. Kol konkurso dalyviai kaupė drąsą, ruošėsi, 10 kl. mokiniai pradėjo renginį literatūriniu montažu apie Lietuvą ir gimtąją kalbą. Kai renginio vedėjos Kristina Ročkutė ir Monika Šukauskaitė pristatė viešnią Ireną Štilpaitę, mėgėjų teatro „VIZIJA“ režisierę, paaiškėjo, jog ji atsivežė ir tris šio teatro artistus bei ... „Šokantį žmogeliuką“. Svečiai linksmu pasirodymu publiką užkariavo akimirksniu.

Po 10 kl. mokinių literatūrinio montažo bei svečių pasirodymo prasidėjo konkursas. Jaudulio buvo daug. Jaunesnieji konkurso dalyviai visus sužavėjo paprastumu, natūralumu, nuoširdumu, vyresnieji drąsiau improvizavo, demonstravo vidinę laisvę bei lengviau susidorojo su sceniniu jauduliu. Konkurso dalyviai, skaitydami prozos bei poezijos kūrinius, stengėsi savo talentu sužavėti bei įtikinti ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją, kuriai vadovavo gerbiama viešnia I. Štilpaitė.

Kol vertinimo komisija tarėsi, mūsų renginio svečiai Mantas Bartuševičius ir Tomas Reizgys griebė į rankas gitarą ir mokyklą užliejo galinga linksmų balsų banga, nes šie vaikinai į muzikinius žaidimus įtraukė visus – dalyvius, vedėjus, žiūrovus.

Po ilgų svarstymų komisija pirmąją vietą 5-8 kl. grupėje skyrė Agnei Bakanaitei (7 kl.), 9-12 kl. – Ievai Berštautaitei (12 kl.). Labai nedaug iki pergalės pritrūko Sonatai Ramanauskaitei (6 kl.) ir Laimutei Bričkutei (10 b kl.), jos užėmė II vietą savo amžiaus grupėje. Mangirdas Kasperavičius (11 kl.) – vienintelis konkurse dalyvavęs vaikinas – liko trečias, trečioji liko ir Rugilė Krasauskaitė (5 kl.). Visi I-III vietų laimėtojai apdovanoti diplomais ir atminimo dovanėlėmis.

Smagu vėl ir vėl mintimis grįžti į penktadienio vakarą. Džiugu, kad šis konkursas tapo ne tik įdomiu, naudingu, bet ir linksmu renginiu visiems į jį atvykusiems.  Sveikiname nugalėtojas – Agnę, Ievą – ir linkime joms sėkmės rajono Meninio skaitymo konkurse. Tikimės, kad Meninio skaitymo konkurso tradicijos mūsų mokykloje gyvuos dar ilgai ir kasmet suburs tuos, kurie brangina ir vertina knygas bei gimtąjį žodį...

 
Renginio organizatorė Adrija Aurylaitė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija