NAUJAMETINIAI KARNAVALAI

 

   Mūsų mokyklos bendruomenė kasmet laukia gražiausios metų šventės - Kalėdų. Ypač jų laukia mokiniai, nes mokykla pasipuošia šventiniais akcentais, o netrukus ir pats mėgstamiausias mokinių renginys – Naujametinis karnavalas. Jam ruošiamasi iš anksto. Vienuoliktokai šventiškai išpuošia mokyklos sporto salę, o dešimtokai – rėmėjų dovanotą žaliaskarę eglę. 
   Visus mažiausius mokinukus karnavalas sukvietė dar gruodžio 23 d. 1-4 klasių mokinius linksmino du zuikučiai ir išmintingasis, stebuklingasis kopūstas, kuris pildė zuikučių norus. Na, o netrukus kur buvęs, kur nebuvęs prie jų prisijungė ir vaikų lauktas Kalėdų senelis su gausybe dovanėlių. Visi kartu siautė, šoko, dainavo, deklamavo, netgi skaičiavo. Po dvi valandas trukusio linksmo susitikimo mokiniai Kalėdų senelį išlydėjo atsisveikindami iki kitų metų. 
   Gruodžio 27 d. karnavalas sukvietė 5-7 klasių mokinius. Visi buvo pakviesti į cirko areną, kur savo sugebėjimus demonstravo meškos ir jų dresiruotojai, tigrai ir kiti žvėrys, gimnastai, sunkumų kilnotojai. Na, o kaip ir įprasta cirke, geros nuotaikos nestokojo klounai. 
   Tos pačios dienos vakare įvyko 8-12 klasių mokinių karnavalas. Jame visi mokiniai, mokytojai ir svečiai keliavo laike. Karnavalo vedėjai dvyliktokai sukūrė laiko mašiną, todėl vakaro dalyviai apsilankė Egipte, Graikijoje, stebėjo viduramžių gyvenimą, aplankė Elvio Preslio laikus ir net žvilgtelėjo į ateitį. 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija