Kalėdinių giesmių vakaras

 

Taip kvepia vakaras nuo nusvertos obels.
Taip tyliai tyli gėlės nekvapios, gal prisnūdo.
Čia grįžtantis rytoj likimas pasibels -
Jo pasitikti jėgos gelmėj širdies pabudo.

Kas išskrenda – palydžiu, kas grįžta – laukiu tų,
Nes mano paskirtis čia – ir išlydėt, ir laukti.
Iš mano čia buvimo, iš neramių naktų
Kažkas gražaus turėtų išdygti ir išaugti...

       Šiomis eilėmis Čekiškės Pr.Dovydaičio vidurinėje mokykloje prasidėjo 5-12 klasių kalėdinių giesmių vakaras. Į šį renginį  susirinko šventiškai pasipuošę dalyviai, jų draugai, mokytojai, tėvai, svečiai iš Saulėtekio  A.Mackevičiaus pagrindinės mokyklos. Šios mokyklos direktorius J.Tovtkevičius tardamas pasveikinimo žodį pasidžiaugė, kad šaltas oras, vėjas,  pūga neišsklaidė noro sukviesti į tokį nuostabų vakarą artėjant didžiajai metų šventei. Tokie vakarai suartina žmones,  pakelia nuotaiką.

        Vakarą pradėjo mažiausieji mūsų dalyviai  penktokėliai. Skambėjo giesmės, viena už kitą gražesnės,  o pačią  gražiausią  labai sunku  išrinkti. O išrinkti reikia, nes nugalėtojai giedos  Kūčių vakarą bažnyčioje per iškilmingas Bernelių mišias.  Pačių didžiausių ovacijų  susilaukė vyriausieji šventės dalyviai dvyliktokai. Jie atliko vieną iš gražiasių giesmių – „Aleliuja“.                                                                            

            Vakaro pabaigoje padėkos žodį tarė ir raštus už dalyvavimą renginyje įteikė mūsų mokyklos ugdymo skyriaus vedėja L.Rutkauskienė ir neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja D.Krasauskienė. Jos ne tik pasidžiaugė tokiu gražiu vakaru, bet ir pasiūlė tokį kalėdinių giesmių vakarą rengti kiekvienais metais.  Ir tai būtų labai graži adventinio laikotarpio mūsų mokykloje tradicija. 

Mokytoja Laimutė Berštautienė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija